Да кажем "Не" на корупцията

Начало АКТУАЛНО Новини Да кажем "Не" на корупцията

Нашето мото:

За нас възпитанието на децата е труд и дълг - Достоевски

Член на БАЧУ

Българска асоциация на частните училища

Анкета

Откъде научихте за нас?
 
  • rainbow - частна детска градина в софия
  • sun - частна детска градина в софия
  • balloon частна детска градина в софия
  • rabbit - частна детска градина в софия
  • ship - частна детска градина в софия

Да кажем "Не" на корупцията

Уважаеми родители,

Разговор, проведен тези дни ме провокира да напиша следните редове и много искам да ги споделя с Вас,  като родител и учител.

Изумена съм от готовността на родители да бъде манипулирани в името на детето си. Манипулирани от директор на общинско училище и детска градина. И още нещо – изнудвани да запишат  детето  си в съответното учебно заведение. И за огромно съжаление той не е единствен. В последните години се увеличават случаите, в които родителите плащат солидни суми, за да приемат децата им в детска градина или училище.

Защо мислите се създава тази истерия за записване в детска ясла, после градина, първи клас, гимназия!?

Защо има такава съпротива срещу частните учебни заведения! Ами ясно е – защото те създават силна конкурентна среда, защото в тях няма корупция и защото, ако родителите  бъдат  подпомогнати финансово, много от тях ще предпочетат частната образователна институция.

Образованието на децата ни е инвестиция, която е за цял живот!

Нека тази инвестиция бъде наистина за качествено обучение, човешко и топло отношение,  и в най-голяма полза за  детето.

Нека не я превръщаме в инвестиция на нечии портмонета и човечета, които петнят името на българския учител и българската образователна система.

Във всяко българско училище има добри учители,  които милеят за децата и които заслужават да бъдат наречени „даскали“. Тази толкова хубава българска дума, изпълнена с огромно съдържание и преклонение пред труда на тези, на които поверяваме децата си.

Скъпи родители,  уважавайте себе си и инвестирайте в образованието, но не позволявайте да Ви изнудват, защото давайки някому тези пари, те определено не отиват за детето Ви. Замислете се с какво това Ви гарантира доброто обучение и отношение. Направете своя  информиран  избор, не под заплаха, че това е единствено училище и друго няма, а  със съвестта и достойнството на свободни хора. Дали  детската градина и училище   са общински, държавни  или частни няма значение, важното е те да работят за децата и в техен интерес.

 

                                                                       С уважение: Розалия Николова