Бабини рецепти за Великден

Начало АКТУАЛНО Новини Бабини рецепти за Великден

Нашето мото:

За нас възпитанието на децата е труд и дълг - Достоевски

Член на БАЧУ

Българска асоциация на частните училища

Анкета

Откъде научихте за нас?
 
  • rainbow - частна детска градина в софия
  • sun - частна детска градина в софия
  • balloon частна детска градина в софия
  • rabbit - частна детска градина в софия
  • ship - частна детска градина в софия

Бабини рецепти за Великден

 

НЕТРАДИЦИОННИ ИДЕИ ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА

Има най-различни начини за украсяването на яйца особено в днешно време с всичките изумителни боички, продаващи се по магазините.Но много хора си предпочитат бабините трикове и рецепти.

С обелки от стар лук – 1 вид

Обелки от стар лук (от около 20 глави)се сваряват в 1 литър вода,към сварените яйца се прикрепят листа (зелени)от здравец (или пък зелен лист от хризантеми)и се пристягат с тензух. Престояват по този начин около 20 минути във водата с обелките от стар лук, която вече е с тъмно кафяв цвят. След престоя яйцето се намазва с олио, за да му се придаде блясък, това условие е препоръчително за всяка една процедура за боядисване. Втори вид украса: разтворили сте всички бои за яйца и с памук топвате във всяка една и след това нанасяте произволно върху яйцето и пак следва процедурата с олио.

 

С обелки от стар лук – 2 вид

Вземат се обелки от стар лук. Всяко яйце се увива в тях и се пристяга в стар чорапогащник. Пуска се да се вари направо в боята. Яйцето се освобождава от обвивката след като изстине. Най-сполучливо се получава в зелена боя. Нюансите са невероятни. Естествено накрая се излъсква с вълнено парче плат, леко омаслено.Опитайте, няма да съжалявате!

 

С мрежичка и фигурки от хартия

Необходими са малка или танка мрежичка може и да е от чорапогащник бои за яйца и самите яйца. След като яйцата се сварят се оставят да изстинат за около 2 минутки в отделен съд с избраната от вас боя се потапя мрежичката, а вътре в нея яйцето изрязва се някаква форма или фигурка от хартия притиска се до леко топлото яйце и така се пъхва в мрежата след което се потапя в боята.След като яйцето се извади се отлепя парчето хартия с избраната от вас форма и интересното е, че от потапянето на яйцето в боята то се оцветява цялото с изключение на мястото със залепената хартия.

източник: rozali.com