ИСТОРИЯ

Начало ЗА НАС История

Нашето мото:

За нас възпитанието на децата е труд и дълг - Достоевски

Член на БАЧУ

Българска асоциация на частните училища

Анкета

Откъде научихте за нас?
 
  • rainbow - частна детска градина в софия
  • sun - частна детска градина в софия
  • balloon частна детска градина в софия
  • rabbit - частна детска градина в софия
  • ship - частна детска градина в софия

ИСТОРИЯ

Децата са най-скъпото нещо за всеки от нас и за тях ние сме готови да направим много. В днешния напрегнат ден успяваме да им отделим все по-малко време, а те изискват грижи, внимание, занимания, отговарящи на възрастта и интересите им. За да растат децата ни в подходяща среда, за да бъдат обгрижвани и обучавани, за да бъдем  спокойни за тях, трябва да намерим подходящото място. Такова място е нашата детска градина -  ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА”МАРИЯ МАГДАЛЕНА”. При нас  децата се чувстват уютно, спокойно и ведро. Средата, която сме създали за тях е близка до домашната, те са обичани и уважавани.  За нас е важно децата да се чувстват добре и да бъдат усмихнати.


ЧДГ “Мария Магдалена” е открита на 15.04.2007г. От 15.09.2007г. тя е лицензцирана със заповед на МОН  -  № РД-14-266. Базата е нова, специално проектирана и изградена да бъде детска градина, съобразена с всички изисквания на МЗ. Капацитетът на градината не е голям, но малкият брой деца в групите е предимство, защото създава атмосфера близка до домашната. Към градината има и занималня за ученици от първи до четвърти клас. Работим целогодишно, всеки работен ден, от 8.00 до 19.00 часа.


Когато детето ме погледне с невинните си детски очи и ми подаде ръчичка, за мен няма по-важно от това, усмивката да бъде винаги на личицето му и вечер да не иска да си тръгва от градината. Това означава, че съм изпълнила детските очаквания и детето се чувства сигурно и обичано. Тогава и аз съм спокойна, защото виждам, че сме направили необходимото, за да се чувстват децата  щастливи.


Повярвайте, прекрасно е да се събуждаш сутрин с мисълта, че имаш едно голямо семейство, в което царуват обичта, разбирателството и добродетелта, семейството на нашата детска градина „Мария Магдалена”!


Затова и създадох този „Дом” за децата, защото ги обичам и смятам, че всяко дете трябва да получи най-доброто,  по отношение на грижи, възпитание, обучение. Първите седем години от живота на всеки човек са изключително важни  и  когато те са изпълнени с обич,  топлина и всеотдайност от отговорните за децата фактори – родители и учители, няма как от всяко дете да не стане добър и отговорен човек.


Нашата основна цел е:


Съобразяване с  личността на детето, развиване на  неговата индивидуалност, интереси и способности, в уютна, спокойна и грижовна среда, с компетентност, професионализъм и обич.Колективът на ЧДГ „Мария Магдалена” работи с удоволствие и отговорност към  родителите и децата.  Екипът е от  професионални педагози с качества и умения за работа с малки деца. С много любящи грижи и приятелско отношение всички ние от „Мария Магдалена” градим и възпитаваме у децата хармония, толерантност и желание за взаимопомощ.  Акцентираме и следим за изграждането на пълноценни личности, както чрез традиционни, така и чрез индивидуално съобразени методи за обучение и възпитание.


wqw

В момента в градината работят петима учители, специалисти по предучилищна педагогика, логопед, психолог, медицинска сестра.Всеки ден всички ние даваме на децата т.нар. ”психически витамини” - интересен термин употребяван от А.Аркин. Съдържанието им се изразява в създаването на уютна и богата на положителни емоции обстановка, която носи радост на децата и съдейства за обогатяване на творческото им въображение. Част от тях са и ласката, добрият тон, внимателното отношение към всяко дете.

частна детска градина в софия

Да, частните детски градини са много, още повече са разновидностите като клубове, центрове, алтернативни градини, които гледат целодневно деца, без необходимите условия,  изисквания и лиценз. Защото за някои гледането на деца е просто бизнес.


За ЧДГ”Мария Магдалена”  и лично за мен, грижата за децата е обич, призвание, отдаденост и отговорност.