Blog

Майсторене и занимания с ръчичките

in Децата 08/03/2019

МАЙСТОРЕНЕ И ЗАНИМАНИЯ С РЪЧИЧКИТЕ

Децата обожават да мачкат и да бъркат. Направете разноцветни кубчета лед, като добавите към водата във формичките няколко капки сироп или безбредна боя за сладкиши. Искате детето да поседи мирно докато стоплите яденето му? Сложете го в столчето за хранене и поставете на масичката пред него четири-пет от произведените от вас бучки лед. Заниманието с тях ще ви осигури поне няколко минути спокойствие.

Друг начин детето да разбърква е рисуването с ръце. Настанете го да седне пред миеща се плоскост (например маса, покрита с мушама) и я напръскайте с пяна за бръснене: детето ще свърши останалото, почти като велик художник.

Ако все още е във възрастта, когато слага всичко в уста, заместете пяната за бръснене със сметана в аерозолна опаковка, По-големите деца могат да започнат наистина да рисуват. Ето няколко съвета как това занимание да стане по-забавно и удобно. За да не се мъчи детето да мокри водните боички или да ги изтисква от тубички, приготве те ги предварително. В малки пластмасови чашки направете гъст разтвор от всеки цвят. Купете пластмасова кутия за пренасяне на яйца и във всяка дупка изсипете малко от различните цветове.

Много практични са и бурканчетата от детски храни с винтова капачка. Във всяко бурканче поставете отделен цвят, а когато детето свърши да рисува, просто затворете бурканчетата и ги приберете за следващия път.

Във всяко бурканче поставете отделна четка, и научете детето да не ги смесва. Нямате достатъчно четки? Използвайте бебешки клечки за уши или надвит на клечка памук. Не изхвърляйте старите четки за зъби. Можете да ги използвате вместо обичайните четки за рисуване и да увеличите удоволствието на детето с нова рисувателна техника.

Направете сами боички, които не цапат: напълнете до половината с вода всяко от гнездата на кутията за яйца, прибавете три капки боя за сладкиши и една кафена лъжичка размито на кашица брашно или нишесте. Ако използвате обикновени водни боички, прибавете към тях тяколко капки веро ще изчистите по-лесно петната от дрехите и мебелите.

източник: deteto.org

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.