Blog

Идеи за игри в студените дни

in Децата 12/11/2020

С настъпването на студените и мрачни дни, всеки родител изпада в ситуацията да се чуди с какво да разнообрази ежедневието на децата си, за да не стоят единствено пред телевизора, таблета или телефона. Ето няколко идеи за забавни игри у дома.

  1. Готвене. Децата обичат да готвят и разбира се, да се цапат. Ако замесите тесто за пица, кифлички или баница ще ги направите особено щастливи.
  2. Къмпинг в детската стая. За тези, които не разполагат с детска палатка, винаги могат да сложат два стола и няколко одеяла и палатката е готова. Оттам насетне оставете детското въображение да се развихри и да създаде едно вълшебно приключение.
  3. Деца шпиони. Между няколко стола вържете въже или прежда, за да създадете различни препятствия, през които децата да преминават без да докосват. За по-сигурно можете да сложите звънчета, които да сигнализират при докосване на въжетата.
  4. Оригами. Те са много популярно забавление както за децата, така и за възрастните, като едновременно са интересни, но и развиват логиката и пространственото мислене.
  5. Творчески задачи. Например оцветяване, рисуване с водни и акрилни бои, изрязване с ножица на различни формички, моделиране с пластелин, низане на герданчета от маниста или копчета.
  6. Образователни дейности. Тук можете да заложите на игри с конструктори, подреждане на пъзели, задаване на гатанки, игри на асоциации, заучаване на стихчета или песнички. Да не забравяме и игрите като домино, шахмат, „Не се сърди човече“, „Черен Петър“ и още много други, с които може да се занимае цялото семейство.

Съществуват още много и разнообразни начини да разнообразите ежедневието на децата си. Но може би най-важното е да не забравяте да им обръщате необходимото внимание всеки ден, независимо колко натоварен е денят Ви, защото децата растат бързо и след време може да съжалявате, ако не сте отделяли достатъчно време да бъдете до тях.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.