Blog

Децата участваха в фолклорния фестивал “Нашите корени”

in Събития 23/05/2019

На 11 майй 2019 г бяхме там!

Частна детска градина „Мария Магдалена“ и нейните прекрасни деца взеха участие в 18-тото издание на фолклорния фестивал „Нашите корени“.

Наш музикален и художествен ръководител е Наталия Гешева. Под нейното умело, професионално ръководство, децата се представиха изключително. Изпълниха 3 народни песни, като едната от тях беше от индивидуални изпълнители и едно хоро и танц- игра. Познанията, уменията и любовта към фолклора са част от нашата програма и се радваме на всичко, постигнато и показано от децата. Благодарни сме на родителите, за тяхната подкрепа, защото тя е ценна и важна част от нашата работа.Фолкорен фестивал "Нашите корени" Пловдив"

Фестивалът се проведе в град Пловдив и беше организиран съвместно от Българската асоциация на частните училища и Министерството на образованието и науката. Фестивалът се проведе на един от най-светлите български празници – Денят на Светите братя Кирил и Методий – 11 май 2019г.

„Нашите корени“ е продължение на организирания през миналата година пак по инициатива на МОН „Розите на България“, който се проведе в град Стара Загора. Неговата цел е да съхрани националната идентичност и богатата култура и история на България. Домакин на тазгодишното издание беше сцената на Националното училище за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков“. Във фестивала взеха участие около 145 деца и ученици от цялата страна, представители на частните училища и детски градини, членове на Българската асоциация на частните училища.

Участниците бяха организирани в певчески, танцови и инструментални фолклорни състави или се представиха с индивидуални изпълнения. Те бяха разпределени в три възрастови групи – от предучилищна възраст до гимназиална степен.

Фестивалът „Нашите корени“ беше един невероятен празник на народната песен и танц, който докосна сърцата на всеки един от присъстващите. Изпълненията на нашите деца за пореден път ни накараха да се чувстваме горди с професията си и с тях, като наши възпитаници. Ние ще продължаваме да възпитаваме в тях любов и уважение към българските традиции и корени, защото така ще поддържаме жив българския дух и култура.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.