Blog

Децата участваха в фолклорния фестивал “Нашите корени”

in Събития 23 май 2019

На 11 майй 2019 г бяхме там!

Частна детска градина „Мария Магдалена“ и нейните прекрасни деца взеха участие в 18-тото издание на фолклорния фестивал „Нашите корени“.

Наш музикален и художествен ръководител е Наталия Гешева. Под нейното умело, професионално ръководство, децата се представиха изключително. Изпълниха 3 народни песни, като едната от тях беше от индивидуални изпълнители и едно хоро и танц- игра. Познанията, уменията и любовта към фолклора са част от нашата програма и се радваме на всичко, постигнато и показано от децата. Благодарни сме на родителите, за тяхната подкрепа, защото тя е ценна и важна част от нашата работа.Фолкорен фестивал "Нашите корени" Пловдив"

Фестивалът се проведе в град Пловдив и беше организиран съвместно от Българската асоциация на частните училища и Министерството на образованието и науката. Фестивалът се проведе на един от най-светлите български празници – Денят на Светите братя Кирил и Методий – 11 май 2019г.

„Нашите корени“ е продължение на организирания през миналата година пак по инициатива на МОН „Розите на България“, който се проведе в град Стара Загора. Неговата цел е да съхрани националната идентичност и богатата култура и история на България. Домакин на тазгодишното издание беше сцената на Националното училище за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков“. Във фестивала взеха участие около 145 деца и ученици от цялата страна, представители на частните училища и детски градини, членове на Българската асоциация на частните училища.

Участниците бяха организирани в певчески, танцови и инструментални фолклорни състави или се представиха с индивидуални изпълнения. Те бяха разпределени в три възрастови групи – от предучилищна възраст до гимназиална степен.

Фестивалът „Нашите корени“ беше един невероятен празник на народната песен и танц, който докосна сърцата на всеки един от присъстващите. Изпълненията на нашите деца за пореден път ни накараха да се чувстваме горди с професията си и с тях, като наши възпитаници. Ние ще продължаваме да възпитаваме в тях любов и уважение към българските традиции и корени, защото така ще поддържаме жив българския дух и култура.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Уважаеми родители!

  Уважаеми родители!

  Във връзка с обявеното ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ Ви уведомяваме, че
  ЧДГ “ Мария Магдалена“ преустановява посещенията на децата, СЧИТАНО от 14.03.2020г.

  Срокът на противоепидемичната мярка засега не е уточнен.

  Моля следете Facebook страницата и сайта на градината! Телефоните ни също са на Ваше разположение!

  Моля да бъдем уведомени своевременно при възникване на някакво неразположение на член от семейството!

  Благодарим Ви за съпричастността!
  Бъдете здрави!

  13.03.2020г.
  С уважение, Екипът на градината